Even voorstellen

Als gedragstherapeute voor honden, katten en konijnen ben ik dagelijks bezig met het gedrag van dieren. Jaren geleden nam ik zelf een 'probleemhond' mee uit het asiel. Mijn liefde voor dieren en de wil om ze te helpen, waren de redenen waarom ik juist deze hond een goed thuis wilde bieden. Ik wilde graag advies voor de heropvoeding van mijn hond, maar vond het erg moeilijk om hier een goed adres voor te vinden. Goed bedoelde adviezen waren er genoeg, maar waren deze ook wetenschappelijk onderbouwd? Steeds meer raakte ik geïnteresseerd in de leerprincipes en de 'taal' van de hond. Uiteindelijk heeft dit mij doen besluiten om zelf de opleiding tot Kynologisch gedragstherapeut bij Dogvision te gaan volgen. Mijn doel was eerst mijn eigen hond te helpen en me daarna in te zetten voor andere honden en hun eigenaren.

Sinds 2009 ben ik aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Een landelijk werkende organisatie, waarbij gediplomeerde en ervaren gedragstherapeuten zijn aangesloten. Zij delen allemaal de filosofie dat begrip voor het leven van het dier, zijn lichaamstaal en kennis van de leerprincipes, de basis is voor goed contact tussen mens en dier. Een filosofie die mij op het lijf geschreven is.

Omdat mijn liefde voor dieren niet ophoudt bij honden en ik – door mijn werk in het asiel - al jaren ervaring heb met katten, ben ik begonnen aan de opleiding 'gedragstherapeut voor katten' bij Tinley Academie. Deze opleiding heb ik in 2011 succesvol afgerond.

Een dier houden, zonder geconfronteerd te worden met gedragsproblemen of ongewenst gedrag, is de droom van iedere eigenaar. Helaas is de werkelijkheid soms anders. Ik heb zelf ervaren dat het soms zwaar valt om een dier te houden als er problemen zijn. Je wilt je dier natuurlijk niet zomaar opgeven, je houdt van hem. Maar je beseft ook dat het zo niet langer kan. En dus wil je het ongewenste gedrag graag veranderen. Je weet alleen niet hoe. Belangrijk is dan dat er geschikte begeleiding komt.

Goede voorlichting vind ik erg belangrijk, want een dier is immers niet voor ‘even’. Een goede onderlinge band zorgt ervoor dat mens en dier kunnen genieten van het leven. Naast gedragstherapie geef ik dan ook vaak lezingen en presentaties over het herkennen en het begrijpen van de lichaamstaal en het gedrag van honden en katten.

Het grote plezier dat ik in mijn werk heb, komt voort uit mijn liefde voor zowel de dieren als de mensen.

Wilt u hulp bij het gedrag van uw hond, klik dan hier.

Wilt u meer weten over het gedrag van uw kat of heeft u hulp nodig bij het oplossen van een gedragsprobleem, neem dan contact met mij op.