Hieronder kunt u de ervaringen lezen van verschillende katteneigenaren die het probleemgedrag van hun kat door mij hebben laten behandelen. De teksten zijn geplaatst zoals ze zijn aangeleverd. Deze katteneigenaren willen u graag laten delen in hun belevingen en vooral de vorderingen die ze tot stand gebracht hebben. Hun ervaringen in deze verhalen kunnen anderen weer hoop geven op een harmonieuze toekomst.

Ervaring met Pien, Europese Korthaar

"Als een speer kwam ze op me af"

Ik leerde Marieke kennen nadat ik hulp heb gezocht voor mijn kat Pien. De dierenarts gaf me haar telefoonnummer en na een kort intakegesprek heb ik een afspraak gemaakt. Pien, mijn poes van 3 jaar had me vanuit het niets gebeten.Ze had hiervoor al vaker uitvallen gedaan, maar deze keer was het raak. Er stonden krassen van haar nagels in mijn benen.

Ervaring met Fleur mijn bange kat

"Fleur kwam sinds kort niet meer uit onze slaapkamerkast"

Fleur kwam sinds kort niet meer uit onze slaapkamerkast. Voorheen was ze wel eens bang en kroop ze wel eens in de kast, maar nu kwam ze er niet meer uit. Tijdens het gedragsconsult kwamen we erachter dat een onweersbui voor deze extreme angst heeft gezorgd.

Ervaring met Tetje en Kunnus

"Tetje durfde niet eens meer uit de badkamer te komen"

Wij hebben 3 katten, Flipje (18 jaar, helaas onlangs overleden), Tetje (7 jaar) en Kunnus (3 jaar). Ondanks onze ervaring met katten, wisten we ons op een bepaald moment geen raad meer met onze beestjes. Marieke hebben we leren kennen via onze werkzaamheden bij het dierenasiel Hokazo in Uden.

Onze 3 poezen hebben altijd redelijk goed met elkaar kunnen opschieten. Het waren geen vriendjes maar ze tolereerden elkaar. Wat er gebeurd is weten we niet ,maar ineens konden Tetje en Kunnus totaal niet meer met elkaar overweg. Het begon met af en toe een blaas en knokpartij maar het werd steeds erger. Op een gegeven moment was het zo erg dat Tetje ontzettend bang was geworden voor Kunnus. Zo bang dat ze in de badkamer onder het badmeubel ging zitten en daar niet meer onderuit durfde.

Ervaring met Coco onze Ragdoll

"Coco plaste en poepte in huis"

Anderhalf jaar geleden hadden wij nog 3 poezen; Thatcher onze eigenwijze, blauwe britse korthaar en de lieve, aanhankelijke Ragdoll zusjes Coco en Chanel. Een paar jaar geleden is zonder enige aanleiding of verandering Chanel binnen gaan plassen. Wel een aantal keren per dag en ongeveer steeds op dezelfde plaats in de keuken. De dierenarts constateerde dat Chanel lichamelijk niets mankeerde en dacht dat stress en de onderlinge verhouding van onze poezen wellicht de oorzaak was van het binnen plassen. Omdat de situatie onhoudbaar was, de uitgebeten houten vloer en de stank die er niet meer uit te krijgen was, hebben we uiteindelijk besloten om een nieuw, goed tehuis voor haar te zoeken.

Met Thatcher en Coco ging het verder goed. Ongeveer drie maanden na het vertrek van Chanel, vonden we af en toe poep op ongeveer dezelfde plaats in de keuken, waar Chanel had binnen geplast.

Ervaring met Britt en Cameron

"Enorm bang in nieuwe leefomgeving"

Thuis gekomen met onze zojuist gekochte 1 jaar oude Maine Coons, verheugden wij ons om ze in ons huis rond te zien lopen. Deze illusie zijn wij snel kwijt geraakt. Zodra de   draagmandjes open gingen in de  opslagplaats/garage, verstopte  beide katten zich hoog boven en  achter een aantal kasten. Dit  hebben zij bijna 4 weken  volgehouden. Na de eerste week  hadden wij een camera opgehangen, zodat wij konden zien dat ze nog leefden en zagen  dat ze ’s nachts naar beneden kwamen om te eten. Allerlei pogingen zijn door ons ondernomen om ze te laten wennen zonder resultaat.

Meer artikelen...