Ervaringen

U bent niet alleen!
Probleemgedrag bij katten komt veel voor.
Lees snel verder >

Nieuws

Nieuws en wetenswaardigheden
Lees snel verder >

Tinley

Dé specialist in het gedrag van dieren
Lees snel verder >

Algemeen

Uw poes plast naast de bak, uw twee katers vliegen elkaar voortdurend in de haren of uw nieuwe kitten is zo bang dat hij nauwelijks onder de bank vandaan komt... U heeft al vanalles geprobeerd om het gedrag van uw kat te veranderen, maar niets lijkt te werken. Herkenbaar? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!

Ik ben Marieke van der Burgt, kattengedragsdeskundige en gediplomeerd gedragstherapeut voor katten. U kunt bij mij terecht met vragen over het gedrag van uw kat, het voorkomen van probleemgedrag en de behandeling van ongewenst gedrag. Ik geef u op verantwoordelijke wijze advies 'op maat' voor uw kat en uw situatie, met als doel het oplossen en voorkomen van probleemgedrag. De adviezen die ik geef zijn gebaseerd op jarenlange ervaring, uitgebreide kennis en inzichten uit recente wetenschappelijke studies. Natuurlijk zijn mijn adviezen altijd diervriendelijk.

Een professionele en goede gedragstherapeut werkt nooit alleen. Sinds 2009 ben ik dan ook aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Een landelijk werkende organisatie voor gediplomeerde en ervaren gedragstherapeuten. Ik maak voor mijn werk graag gebruik van mijn netwerk van collega Tinley-gedragstherapeuten en overleg veelvuldig met dierenartsen. 

Ik sta op de lijst van de SPPD (St. Platform voor Proffessioneel Diergedragstherapeuten) en wordt vergoed door verschillende dierverzekeraars waaronder bij Petplan, Inshared, Proteq Dier & Zorg, Ohra en de HEMA. Een gedragsconsult wordt bij mij - na doorverwijzing van uw dierenarts - gedeeltelijk of volledig vergoed. De vergoeding is afhankelijk van uw verzekeringspakket.

Naast mijn werk als kattengedragstherapeut ben ik ook Kynologisch gedragtherapeut en trainer. Meer informatie hierover vindt u op mijn website over honden.

 

90% van de katteneigenaren boekt gemiddeld al na 2 weken de eerste resultaten met gedragstherapie.

  

Ervaring met Tetje en Kunnus

"Tetje durfde niet eens meer uit de badkamer te komen"

Wij hebben 3 katten, Flipje (18 jaar, helaas onlangs overleden), Tetje (7 jaar) en Kunnus (3 jaar). Ondanks onze ervaring met katten, wisten we ons op een bepaald moment geen raad meer met onze beestjes. Marieke hebben we leren kennen via onze werkzaamheden bij het dierenasiel Hokazo in Uden.

Onze 3 poezen hebben altijd redelijk goed met elkaar kunnen opschieten. Het waren geen vriendjes maar ze tolereerden elkaar. Wat er gebeurd is weten we niet ,maar ineens konden Tetje en Kunnus totaal niet meer met elkaar overweg. Het begon met af en toe een blaas en knokpartij maar het werd steeds erger. Op een gegeven moment was het zo erg dat Tetje ontzettend bang was geworden voor Kunnus. Zo bang dat ze in de badkamer onder het badmeubel ging zitten en daar niet meer onderuit durfde.

Ervaring met Coco onze Ragdoll

"Coco plaste en poepte in huis"

Anderhalf jaar geleden hadden wij nog 3 poezen; Thatcher onze eigenwijze, blauwe britse korthaar en de lieve, aanhankelijke Ragdoll zusjes Coco en Chanel. Een paar jaar geleden is zonder enige aanleiding of verandering Chanel binnen gaan plassen. Wel een aantal keren per dag en ongeveer steeds op dezelfde plaats in de keuken. De dierenarts constateerde dat Chanel lichamelijk niets mankeerde en dacht dat stress en de onderlinge verhouding van onze poezen wellicht de oorzaak was van het binnen plassen. Omdat de situatie onhoudbaar was, de uitgebeten houten vloer en de stank die er niet meer uit te krijgen was, hebben we uiteindelijk besloten om een nieuw, goed tehuis voor haar te zoeken.

Met Thatcher en Coco ging het verder goed. Ongeveer drie maanden na het vertrek van Chanel, vonden we af en toe poep op ongeveer dezelfde plaats in de keuken, waar Chanel had binnen geplast.

Ervaring met Britt en Cameron

"Enorm bang in nieuwe leefomgeving"

Thuis gekomen met onze zojuist gekochte 1 jaar oude Maine Coons, verheugden wij ons om ze in ons huis rond te zien lopen. Deze illusie zijn wij snel kwijt geraakt. Zodra de   draagmandjes open gingen in de  opslagplaats/garage, verstopte  beide katten zich hoog boven en  achter een aantal kasten. Dit  hebben zij bijna 4 weken  volgehouden. Na de eerste week  hadden wij een camera opgehangen, zodat wij konden zien dat ze nog leefden en zagen  dat ze ’s nachts naar beneden kwamen om te eten. Allerlei pogingen zijn door ons ondernomen om ze te laten wennen zonder resultaat.